Цел: стегнат и плосък корем част 1

Тази ще бъде първата от поредица статии със съвети и нагледно показани упражнения, които да ви помогнат да постигнете стегнат и плосък корем. Нещо, което както всички знаем е трудно постижима цел. Трудно, но не и невъзможно.

Надявам се да бъда полезна на всички, които досега са смятали, че никога не биха могли да се сдобият с мечтаното коремче.

За начало трябва да кажем: Не е лесно и не става за един ден. За да имате прибран и стегнат корем, трябва да комбинирате тези 3 неща:

 1. Упражнения за стягане на коремни мускули;
 2. Кардио натоварване;
 3. Добър хранителен режим.

В серията статии по темата, ще ви представя нагледно упражнения за стягане на коремните мускули, няколко идеи за кардио тренировки, както и десетте най-добри храни за плосък корем.

Да започнем с упражненията.. Ще ги разделим в серии, които се различават като амплитуда, темпо и вид натоварване. Упражненията от една серия се изпълняват последователно без почивка. След всяка серия, мускулите се разпускат и се прави кратка почивка.

Преди да започнете с изпълнението на упражненията, загрейте добре и разгледайте всяка серия внимателно, за да не накъсвате прекалено същинската тренировка.

Серия I Малка амплитуда и бързо темпо

Упражнение 1

img_6876.jpgИзходно положение: легнете на пода по гръб, краката са свити, стъпилата са на пода на ширината на раменете, дланите са поставени на тила, лактите са изнесени встрани, главата, раменете и горната част на гърба са повдигнати от пода, главата е леко изнесена напред, но брадичката не се допира до корпуса, коремът е стегнат.
Действие: пружинирате с корпуса от изходно положение нагоре в бързо темпо, с малка амплитуда, раменете не се отпускат до пода, коремът е стегнат през цялото време, а с пружинирането на корпуса го стягате съвсем леко повече.
Повторения: 50 - 70

 

Упражнение 2

img_6878.jpg Изходно положение: същото както в предишното упражнение, но ръцете са покрай тялото, успоредни на пода, стегнати, със събрани пръсти.
Действие: пружинирате с ръцете, все едно пляскате по повърхността на вода, темпото е възможно най-бързо, а амплитудата съвсем малка, тялото не се клати, стягате и натискате корема и кръста плътно надолу към пода.
Повторения: 50 - 70

 

Упражнение 3

img_6879.jpgИзходно положение: от предишното упражнение, връщате дланите на тила, стягате и повдигате седалището и кръста от пода, без да отпускате корема.
Действие:пружинирате като повдигате леко раменния пояс малко по-високо, отново спазвате бързо темпо и малка амплитуда, коремът, седалището и кръстът са неподвижни.
Повторения:50 - 70

 

Разпускане:
img_6880.jpgimg_6881.jpg

 

Cвийте коленете към гърдите, обгърнете ги с ръце, главата наведете към коленете, заоблете гърба и го търкаляйте по пода назад - напред няколко пъти. Накрая се изправете в седнало положение.

 

Серия II Смяна на темпото и амплитудата

Упражнение 1

img_6882.jpgИзходно положение: от седнало положение, стъпалата са на пода на ширината на раменете, поставяте дланите на коленете, извивате “котешки гръб”, стягате и хлътвате корема навътре, отпускате тялото назад, докато ръцете се изпънат, пускате ръцете, и ги оставяте успоредни на пода покрай тялото, като раменете са леко изнесени напред.
Действие: пружинирате с корпуса назад в бързо темпо, с малка амплитуда, като не огъвате кръста, коремът е стегнат през цялото време, а с пружинирането на корпуса го стягате съвсем леко повече. Не клатете главата, тя се движи заедно с тялото, краката са стабилни и неподвижни.
Повторения: 50 - 70

 

Упражнение 2

img_6884.jpgimg_6888.jpg

 

Изходно положение: от предишното упражнение, кръстосвате ръцете на гърдите, продължавате да държите “котекия гръб”, коремът е стегнат, раменете са изнесени напред.
Действие: извивате тялото в едната и другата страна, без да повдигате корпуса към краката. Забавяте темпото, а амплитудата е по-голяма.
Повторения: 10 - 20 на всяка страна

 

Упражнение 3

img_6885.jpgИзходно положение: както в упражнение 1 , но единият крак е вдигнат от пода и е изпънат напред.
Действие: както в упражнение 1, като внимавате изпънатия крак да е неподвижен, темпото отново е бързо, а амплитудата малка.
Повторения: 30 - 40 с всеки крак.

 

Упражнение4

img_6886.jpgimg_6887.jpg

 

Изходно положение: както в предишното упражнение, но кракът, който е вдигнат от пода е свит към гърдите, а стъпалото му е в контрашпиц.
Действие: изтегляте едновременно крака напред до изправяне на коляното, а ръцете назад, като свивате лактите встрани и назад. Движението е все едно гребете. Темпото е по-бавно, а амплитудата по-голяма.
Повторения: 10 - 15 с всеки крак.

 

Разпускане:
img_6889.jpgimg_6890.jpg

 

Oт седнало положение, краката свити и стъпили на пода, поставяте длани на коленете, вдишвате дълбоко и изтегляте корпуса нагоре. Издишвате и се отпускате назад на ръцете в “котешки гръб”, като прибирате корема. Повтаряте няколко пъти.

 

Серия III Баланс

Тази серия ще я разделим на две. След първото упражнение, правите почивка и разтягане.

Упражнение 1

img_6891.jpgimh_6892.jpg

 

img_6893.jpgИзходно положение: от седнало положение, краката са свити пред тялото, но стъпалата са вдигнати от пода, ръцете са свити пред гърдите, коремът и кръстът са стегнати, кръстът не е огънат назад.
Действие: извивате тялото и лягате настрани на рамо, но без да докосвате краката до пода, като леко разгъвате краката. Изправете се в изходно положение и легнете на другата страна. Темпото е бързо - колкото можете по-бързо. Повторения: 10 - 20 на всяка страна.

 

Разтягане

img_6919.jpgЛегнете по корем, поставете дланите на пода под раменете, лактите също са на пода, главата е леко наведена напред, краката са отпуснати. Вдишайте на място в това положение. Докато издишвате повдигнете главата, раменете и гърдите в този ред нагоре, лактите се изпъват последни. Задържате в това положение, като дишате нормално. Отпускате в обратен ред тялото на пода. Повторете няколко пъти.

 

Следва продължение…

Категории: Проблемни зони, Проблемни зони: корем, Упражнения нагледно

Прочетете още:

208 коментара по “Цел: стегнат и плосък корем част 1”

 1. 1

  Здравей Поли, само искам да споделя, че редовно следя новите статии и упражнения,които правиш и е страшно хубаво когато човек има нужда от нещо и тук го намира. В конкретния случай визирам упражненията за корем,които показваш защото всяка жена знае каква мъка е да се справиш с подобен проблем. Продължавай в същия дух, наистина помагаш.

 2. 2

  BБлагодаря ти за хубавите думи. Надявам се и занапред да помагам.
  За да мога, обаче да съм максимално полезна, ще се радвам на вашите предложения за статии, проблеми и теми, които ви вълнуват.

 3. 3

  Здравей Поли,
  Изключително се радвам, че открих сайта Ви.
  Живея в друга държава, имам голям комуникационнен проблем и единствения начин да имам някаква връзка с професионалист е Вашият сайт. Благодаря Ви изключително много.
  И ако позволите, бих искала да попитам за една много проблемна област… колената… Мисля, че доста жени имат проблем с мазнините натрупани в тази област. Как можем да се справим… каква диета ни е необходима?

 4. 4

  Да, колената са една проблемна зона. За жалост е много трудно да й се влияе. Както например върху прасците.
  Няма специална диета за сваляне на мазнини на определени места. Свалянето винаги засяга цялото тяло според спецификата на структурата.
  Виж упражнения има: напади, клекове, кардио (тичане, колело, кростренажор)

 5. 5

  здравей Поли кога ще направиш клипчета с упражненията.

 6. 6

  Може би някой ден ще мога.

 7. 7

  poli molqte kaji mi kak da si dam sama na sebesi stimulacia za da zapo4na redovno da pravq tezi oprajneniq vijdam 4e sa mnogo dobri i bi trqbvalo da imat golqm efekt problema e v tova 4e az zapo4vam pravq gi edin dva pati i posle napalno zabravqm.

 8. 8

  За забравянето има лек :-) Слагай си ремайндъри (напомнянки) на телефона или на мейл-а. А иначе по-дибър стимул от това да тренираш с други ентусиасти няма. В групата, дори и ти самата да се отпуснеш, другите ще те еманципират да продължиш. Пиши как си се справила с проблема.

 9. 9

  …..еманципират , може би стимулират :-).Иначе упражненията са страхотни и имат ефект

 10. 10

  @Ани: исках да кажа амбицират :-)Когато видиш как другите се справят - това те амбицира и ти да можеш.

 11. 11

  bravo poli :-)

 12. 12

  Poli, strahoten site, pozdravlenia! Sportuvam ot dete,naposledqk hodia na fitnes, treniram s instruktor(poniakoga s prekqsvania ot 1-2 sedmici zaradi rabotata).Ne sqm vijdala po-dobre opisani i pokazani kompleksi s uprajnenia. Moga samo da sqjaliavam, che ne moga da poseshtavam centqra Vi - miastoto e mnogo otdalecheno ot ejednevnite mi marshruti, a i parkiraneto naokolo mi se struva problemno…Sqs sigurnost obache zapochvam da pravia kompleksite, i shte preporqcham site’a na priatelka, koiato rodi naskoro, i se pritesniava za formata si i za tova, che i lipsva vreme - seriite za sluchai kato neinia sa neveroiatno popadenie!
  Uspehi i mnogo strahotna Nova Godia :-)

 13. 13

  Благодаря за добрата оценка. Надявам се да бъда полезна и на теб и на твоята приятелка. Ще се радвам да се видим някой път на тренировка - паркирането до кино Фламинго не е чак толкова трудно ;-)

 14. 14

  Moia greshka ;-) - ne znam zashto reshih, che vodish grupi v DaniSport v Sofia…Nishto, vidiah, che idvash poniakoga v The Gym, moje da se vidim tam :-)
  Hubav den!

 15. 15

  Преди водех там часове, но сега живея в Пловдив. Ако тренираш в The Gym - това е добър избор. Надявам се да се видим някога.

 16. 16

  Zdraveite!Az predi hodeh na fitnes samo i samo da si namalq korema,no se otkazoh i re6ih da po4na otna4alo da treniram v k16ti kato pravq uprajneniq,no ne znam za6to taka se polu4ava..vinagi si kazvam nqma da qm sladko i nikoga ne go spazvam…molq vi kajete mi nqkoi naistina efikasni uprajneniq za korem s16to taka i dieti..na men ne mi trqbva da otslabvam za6toto taka sam si super moga da kaja,no prosto tozi korem acki mnogo me pritesnqva i sega sam mnogo re6ena da go stegna i da ne sramuvam pove4e..!!!

 17. 17

  Тези упражнения, които съм показала и в тази статия и в продължението, са доста ефикасни - лично съм ги изпитала. Но освен упражнения, трябва добър хранителен режим, както и кардио тренировки. Щом си решена да се стегнеш и да прибереш корема - действай. Ние ще помагаме с каквото можем, но ти си тази, която трябва да свърши работата, да тренира и да се откаже от сладкото.

 18. 18

  поли нещо дай за ханша

 19. 19

  пол харесва ми това което правиш

 20. 20

  Поли къде даваш часове аз съм от РУСЕ

 21. 21

  Super ste,mnogo mi pomognahte.imam problem s bedrata dajte ne6to za tqh. Blagodarq predvaritelno.

 22. 22

  super! ima mnogo golqm efekt mn. sam dovolna. Bqh kato prase i nikoi ne op6tuva6e s men, sega koremat mi e plosak i stegnat i vsi4ki se lepqt po men kato magniti.

 23. 23

  @Снежи: чак сега ги видях твоите коментари - скоро ще има и упражнения за ханша. Аз водя часове в Пловдив. В Русе имам приятели в студио “Вихър”. Благодаря ти :-) И съжалявам ,че чак сега видях това, което си написала.

  @ Криси: благодаря ти за хубавите думи. За бедрата помагат всикчи кардио тренировки, виж и в статиите със швейцарска топка. Предвиждам и специални упражнения за бедра.

  @Борислава: супер съм доволна от резултатите, които си постигнала. Браво на теб :-)

 24. 24

  Много хубав блог :-)

  Малко не по темата се изказвам, но видях, че се споменават колена и прасци. Аз имам обратния проблем с прасците - малки са и не изглеждам добре. Знаеш ли как да се увеличат, в смисъл упражнения за натрупване на мускулна маса точно там?

 25. 25

  Много е трудно да се влияе на прасците. Пробвай със степ аеробика, но не очаквай кой знае какви резултати.

 26. 26

  Tova sa napravo valshebni oprajneniq otna4alo probvash no nishto ne stana no na sledvashtata sedmitza napravo stana 4ydo.Nqmam prosto dymi.

 27. 27

  :p

 28. 28

  Радвам се на успехите ти :-)

 29. 29

  zdravei Poli az sum 60 kg pri rast 165 spored teb ako gi pravq tezi uprajneniq primerno za korema ediniq den drygiq den za palskite tretiq za sedalishteto i taka kolko kilograma moga da stana do lqtoto blagodarq predvaritelno :)

 30. 30

  Не знам колко килограма можеш да станеш - може 65, може 53.
  Не зависи само от спорта, а и от храненето, от това колко е раздвижено ежедневието,какво работиш и т.н.
  Като цяло зависи дали хабиш повече калории, отколкото приемаш. Това за отслабването.
  Колкото до упражненията - до месец -д два би трябвало да имаш видим резултат, който се изразява в прибиране на излишните части и в стягане на неизлишните :-)
  Успех

 31. 31

  Blagodarq mnogo POli ujasno mmnogo! :):):) dobre li e primerno sutrin da qm plodove na obqd kakvoto iskam(az ne qm testeni neshta) s 1 filiika 4eren hlqb i ve4erta kiselo mlqko i taka s uprajneniqta napravo mnogo se radvam naistina 4e namerih saita ti :)

 32. 32

  Прочети малко повече за храненето, за да намериш подходящия за теб хранителен режим. Моите съвети са: яж разнообразна храна, внимавай с количествата, храни се често (5 - 6 пъти на ден) по малко, пий зелен чай и тежности.

 33. 33

  a Poli pak pitam az i kato se stegne nali ako gi pravq kato se stegne kak stava kakto primerno Carmen Electra kadeto ima dve rezki taka nqkak si li izvinqvai mnogo za nahalstvoto :):):)

 34. 34

  Не разбрах какво точно ме питаш

 35. 35

  :) http://vnexpress.net/Vietnam/Van-hoa/2007/09/3B9F9CE9/carmen-electra1-ego.jpg

  eto taka li stava kato se stegne korema :) naistina mnogo blagodarq 4e mi otgovarqsh na vaprosite :)

 36. 36

  Този корем не е много стегнат.
  Очертава се мускула, когато се стегне и изчисти от мазнините върху него.

 37. 37

  Oooooo blagodarq mnogo Poli prosto si Prekrasna chudesna… i zashtoto tq nali ima taka kakto e dve vdlabnati reski pod korema taka sa i ot dvete strani i za tova pitah dali i na nas taka shte stane :) blagodarq mnogo pak i USEHI za Strahotniq sait

 38. 38

  Oooooo blagodarq mnogo Poli prosto si Prekrasna chudesna… i zashtoto tq nali ima taka kakto e dve vdlabnati reski pod korema taka sa i ot dvete strani i za tova pitah dali i na nas taka shte stane :) blagodarq mnogo pak i USEHI za Strahotniq sait

 39. 39

  Здравей Поли искам да попитам това че майка ти и баща ти примерно са дебели така да кажа значе ли че и като го наследя и аз ще бъда нали ако ппочна да правя тези упражнения ще го избегна и аз мога да съм слаба те не са чак толкова дебели но майка ми бутчетата и са в повече а на баща ми корема благодаря предварително :)

 40. 40

  Здравей, Мирела.
  В повечето случаи наднорменото тегло и излишните килограми са следствие на начина на живот и хранене, отколкото на наследствени фактори. Структурата на тялото (по-широк ханш, по-широки рамене, дълги, къси крака) са наследствени (не винаги от майка ти или баща ти), но винаги чрез движение, хранителен режим и начин на живот може да се влияе върху външния вид на едно тяло.
  Можеш да бъдеш слаба, дебела или в нормални граници според собственото си усещане. За някои хора това е лесно постижимо, за други - малко по-трудно. Но, няма невъзможни неща :-)
  Успех и не забравяй най-важното - да се чувстваш добре и щастлива. Фактът, че си слаб не винаги носи щастие.

 41. 41

  Поли исакм да искажа към теб ужасни бллагодарности! Благодаря че има хора като теб да правят другите щастливи Благодаря още с първия ден усещам парения правя упражненията и за корем и за паласки просто много успехи защощо ти го заслужаваш наистина и ти го пожелавам от сърце! :):):)

 42. 42

  Благодаря ти :-)

 43. 43

  Поли наистиа има6 един 4удесен саит браво.много ме радва.искам да те попитам таи като аз сам 170 и тежа 65 килограма което е много поне за мен,за колко време горе-долу 6те мога да сваля 10 килограма и полезно ли е за 1 месец да се сватят.а другия ми проблем е както при поже4ето жени корема ппи добра диета и редовни опражнения за колко време 6те се пребере за6тото като се видя и ми се пла4е…при тези опражнения за 1 месец какво мога да постигна 6те се стегне ли?Благодаря ти предварително!

 44. 44

  Поли наистиа има6 един 4удесен саит браво.много ме радва.искам да те попитам таи като аз сам 170 и тежа 65 килограма което е много поне за мен,за колко време горе-долу 6те мога да сваля 10 килограма и полезно ли е за 1 месец да се сватят.а другия ми проблем е както при пове4ето жени корема при добра диета и редовни опражнения за колко време 6те се пребере за6тото като се видя и ми се пла4е…при тези опражнения за 1 месец какво мога да постигна 6те се стегне ли?Благодаря ти предварително!

 45. 45

  ЗЗдравей, Михаела.
  Добре е, че си решила да влезеш във форма. Не знам за колко време ще можеш да свалиш 10 килограма, но със сигурност е вредно да го направиш за 1 месец. Всеки, който се занимава редовно и умерено със спорт и спазва балансиран хранителен режим, получава резултати и в отслабването и в стягането и оформянето на фигурата. Но при всеки това става за различно време. След месец, два е нормално да получиш първите резултати - по-изправена стойка, по- малки обиколки (килограмите в началото може и леко да се увеличат, заради стягането на мускулите, но това после бързо се променя), по-прибран корем. Понякога това отнема повече време, но не бива да се отчайваш. Постоянство, воля, желание и търпение - това е всичко, от което се нуждаеш за да постигнеш добри резултати, без да влияеш отрицателно на здравето си. А аз ще помагам с каквото мога.
  Успех :-)

 46. 46

  Здравей, Поли :)
  Сайта ти е невероятен. Упражненията много ми харесват и мисля да почна да правя тези за корема.
  Аз съм слаба. Висока съм 1.70 тежа 49 кг, но не харесвам корема си. Не знам как точно да го обесня, защото той не е отпуснат, но просто след като ям(или пия) нещо и корема ми се подува. Знам че сигурно звучи тъпо, но при мен няма нужда от диета, а дори да спазвам диета просто каквото и да изям и се подувам. Много е неудобно, защото човек не може да не яде или пие вода цял ден заради това :(
  И въпросът ми е всъщност упражненията могат ли да помогнат на моя проблем ? Какво трябва да направя ?
  Благодаря предварително :)

 47. 47

  Здравей, Криси.
  Не знам дали упражненията ще ти помогнат в твоя проблем. Може би се получава така, защото си много слаба и дори и малко да се подуе коремчето ти, си личи.
  Единственото, което ми хрумва е да пробваш да се храниш по-често с по-малки количества. Така хем няма да гладуваш, което е излишно, хем няма да се подуваш много, заради малкото количество.
  Успех и пиши как се развиват нещата.

 48. 48

  А подходящи ли са тези упражнения за човек с 25 килограма излишно тегло /след раждане и кърмене / и огромен , отпуснат и тлъст корем или е по-добре да се изчака да се свалят килограми и мазнини с кардио и хранителен режим преди да се започнат упражненията ? Много е важно да го знам, като имам в предвид , че коремът ми е като в 7-ми месец , а съм 10 месеца след раждане ? Ужасяващо !!!! Знам, че малко жени са в моето състояние , но моля и аз за помощ и съвети :-)

 49. 49

  Всъщност немалко жени са в твоето положение, Мария.
  Предполагам няма да имаш нищо против да ти отговоря тук на запитванията в коментара и в мейл-а ти. Така ще можем да помогнем на повече жени, която е целта ми.
  Най-добрият вариант за хранителен режим според мен е 5 - 6 пъти прием на храна по малко. Вземи пример от бебчо - той се храни точно така. С какво да се храниш ти ще решиш, но не бива да намаляваш калориите твърде много, защото ще ти трябва енергия за бебето и за спортуването. Важното е калориите да са по-малко от тези, които хабиш.
  Колкото до спорта - прави и кардио и упражнения за отделните мускулни групи. Не трябва първо да отсабваш, а после да се стягаш. Стегнатите мускули хабят повече енергия. Препоръчвам ти спорт 3 -4 пъти седмично, упражнения и кардио. Аз съм привърженик на интервалното - по-ефикасно е и спестява време. Няма значение кога през деня спортуваш, но ти сама ще се чувстваш по-добре ако това е един и същ времеви интервал. Важно е да не си яла около 2 часа преди това, да загреш добре преди и да разпуснеш и разтегнеш след тренировката. Погледни и специалните упражнения с бебе, които съм показала - така ще се забвлявате заедно с бебчо. Освен целенасочения спорт, можеш да раздвижиш и ежедневието си - помисли как можеш да ходиш повече, да качваш стълби, да правиш дихателни упражнения, докато почиваш.
  Сигурна съм, че резултатите няма да закъснеят. Може би ще стане по-бавно, отколкото очакваш, но важното е да си постоянна и да не се тормозиш излишно. Всичко трябва да ти е приятно - и спорта, и храненето, и ежедневното движение. Това е най-важното. Ще се радвам да пишеш за резултати. Успех.

 50. 50

  mnogo dobre …

 51. 51

  здравей поли няма да повтарям оевидното,че сайта е прекрасен , а искам да попитам с какви упражнения мога да намаля малко бедрата си и паласките ? защото не че съм дебела ,ама нещо забелязвам че сам получила и корем и паласки и по -големи бедра ….та можели по някакъв начин да ми помогнеш :?:?

 52. 52

  Можеш да погледнеш и тези две статии:
  Досадните паласки
  Малки недостатъци

 53. 53

  mersi mnogo poli . A kade to4no v pld se zanimava6 za6toto az sam ot pld iiskam da treniram malko po intenzivno :D

 54. 54

  Аз съм един от инструкторите на Студио М. Ще се радвам да тренираме заедно :-)

 55. 55

  Bravo Poli naistina tezi uprajneniq pomagat.Blagodarq ti sarde4no i prodyljavai v sa6tiq duh :) uspeh za napred na vsi4ki

 56. 56

  Privet Poli i blagodarq za truda, koito polagash. Az sum lakto-vegetarianka i za men “pravilen hranitelen rejim” e malko abstraktno ponqtie. Moga li da pomolq da mi dadesh suvet kakuv bi trqbvalo da e hranitelniqt mi rejim, imaiki predvid hranite, koito hapvam. Blagodarq ti.

 57. 57

  Щом си лакто вегетарианка, предполагам си чела и имаш достатъчно информация как да направиш режима си, така че да си набавяш всички необходими вещества. Не мога да ти дам конкретни съвети, но предполагам тези, които са общи за всички, в по-голямата си част важат и за теб с някои малки специфики. “Правилен хранителен режим” най-общо за мен е добре балансираното(ето тук при теб идва разликата), умерено, често по малко хранене с качествена и питателна храна. Всеки може да си направи такъв режим според натоваренсотта на графика си и личните си предпочитания, стига да се поинтересува малко повече за хранителната стойност на отделните храни, добавки и напитки.

 58. 58

  zdravei,Poli!saita ti e naistina strahoten!az sym trenirala malko, no srqh za6toto nqmah nikakvo vreme.sega oba4e syjalqvam za6toto mnogo sym se otpusnala! zapo4vam s tvoite uprajneniq o se nadqvam da imate efekt! moje6 li da mi prepory4a6 i ne6to za bedrata - naistina sa ogromni i dosega ni6to ne e pomognalo…

 59. 59

  Здравей, Поли :) Упражненията са страхотни!! Дори след като свърша тренировката виждам, че коремът ми е стегнат :) Много ти благодаря! Страхотна си! :) Имам един въпрос към теб :( Аз съм на 16г и съм 53кг , посешавам тренировки по тае бо, но забелязвам едно подуване :( Какво да правя? Когато си пипна корема и краката са стегнати, но отгоре има един пласт, които не е стегнат.. не знам как да ти го обясня :( А не мога да си позволя диети, защото имам здравословни проблеми :( Какво да правя? Благодаря ти предварително Поли :)

 60. 60

  По време на тренировка и малко след това е нормално мускулите ти да са леко “подути”. Това се дължи на по-големия приток на кръв към тях, когато се натоварват. Това би трябвало да отмине до около час след края на тренировката.
  Ако си стегнеш корема 9не да го хлътваш), остава един пласт подкожна мазнина, който няма как да се стегна - ако това имаш предвид, нормално е да имаш такава в известни граници. Ако ти се струва, че е повече, ще трябва да спазваш някакъв хранителен режим, а не да разчиташ само на упражнения и спорт. Не знам какъв е здравословния ти проблем, но едва ли ще си навредиш ако се храниш здравословно и разнообразно с по-малък прием на калории.
  Успех от мен :-)

 61. 61

  Здравей, Поли!Аз съм на 17 и от първи клас се занимавам с танци.Но от както се помня си имам коремче и не мога да го махна.Имам чувството, че каквото и да направя все няма ефект.А “мечтата” ми е да имам не само плоско коремче, но и да бъде поне леко релефно с плочки.Изобщо като цяло искам тялото ми да позаякне.Но понеже 11 години танцувам, то краката ми са придобили вида, който искам.Но коремчето продължава да си ме мъчи.Въпросът ми е освен тези упражнения трябва ли да правя нещо друго, а също и горе-долу колко пъти седмично да правя упражненията?Благодаря предварително. :)
  П.С. Какво мислиш за зеления чай?Понеже аз започнах да го пия тъй като разбрах, че е много полезен.

 62. 62

  Ще започна отзад напред. Аз също пия постоянно зелен чай. Предпочитам този на листа, има всякакви приятни разновидности. Зеленият чай е наистина много полезен.
  А сега за проблема с коремчето. Освен танци, упражнения (поне 2 - 3 пъти седмично), ще трябва да помислиш и за храненето си. Нередовното хранене също може да предизвика подуване на корема. Аз препоръчвам хранене по 5 - 6 пъти на ден по малко. И в никакъв случай глад. Оформянето на плочки при жените е доста трудно, а и ненужно, защото предполага много нисък процент мазнини в тялото. Това може и да звучи добре, но предизвиква хормонални проблеми в женския организъм.

 63. 63

  Благодаря ти много за бързия отговор. :) Наистина не спазвам много добър режим на хранене, но идеята да хапвам по малко 5-6 пъти на ден е много добра и мисля, че ще помогне.Още веднъж мерси и ти пожелавам много успехи и за в бъдеще! :)

 64. 64

  Zdravei Poli! Mn iskam da te popitam za moq problem,zastoto ve4e neznam kakvo da pravq. Az sam slabo momi4e,no korema mi e mn golqm, a uj pravq redovno koremni presi.Imam slabi kraka i race i ot tova oste pove4e mi se li4i korema. 4uda se nali ne e ot hranata ili ot nepravilen rejim na hranene. Prosto ako moje6 da mi dade6 nqkakav savet. Blagodarq za vnimanieto.

 65. 65

  zdr poli.moqta problemna zona e korema.koremnite mi muskuli sa stegnati,no nad tqh kato 4e li ima ogromno koli4estvo koja i maznini koito ne izchezvat.chuvala sum 4e muskulite po trudno se stopqvat kato izlishni kilogrami.nz kakvo da pravq.ne se 4uvstavm komfortno s tozi korem,a nqmam vreme za trenirovki.tancite pomagat li?o4akvam suveti pls!

 66. 66

  Начинът на хранене е много важен не само за плоския корем, а за цялостната форма на тялото. Аз винаги препоръчвам често хапване по малко. 5 -6 пъти на ден по “една шепа” храна.

  Ива, опитай с такъв начин на хранене и виж дали ще ти пасне. Коремните преси не са достатъчни, трябва ти кардио - аеробика, колело, велоергометър, кростренажор, бягане, танци.

  Пепи, без тренировки няма да стане.

  Плоският и стегнат корем е резултат от комбинация от 3 неща: упражнения за корем, кардио тренировки и добър режим на хранене.

  Неслучайно статиите ми за плосък корем засягат точно тези неща :-)

 67. 67

  zdravei,az sam na 54g imam ne mnogo goliam korem no imam kompleksi, s tvoite uprajneniia schte imam li rezultat blagodaria

 68. 68

  Разбира се, че ще имаш. Ефектът и резултатът от упражненията зависи от постоянството, правилното изпълнение и съчетанието им с добър хранителен режим.
  Възрастта може само да забави малко нещата, нищо повече. Успех :-)

 69. 69

  Здравей, Поли! Имам много голямо коремче, което страшно много ме притеснява .. Не тренирам нищо :-( А и винаги ям “като за последно” .. Но мисля да сложа край на това! Искам да елиминирам коремчето .. От 1 седмица мисля да почна диета и защото утре се пада такъв ден, че е хем понеделник, хем начало на месеца, реших деня да е утре! Моля те помогни ми! С какво да се храня?

 70. 70

  Здравей,поздравявам те за решението ти. Пожелавам ти да бъдеш постоянна и да не се отказваш. И естествено, пожелавам страхотни резултати :-)
  Предлагам ти да погледнеш категорията За храната и да помислиш как да направиш режима си така, че да се впише добре в ежедневните ти задачи, да не стоиш гладна и в същото време да не ти тежи, да е здравословно. После, ако имаш конкретни въпроси, ще се радвма да ти отговоря. Ще помагам с каквото мога.
  Помизли и с какъв спорт да се занимаваш - да ти харесва и да ти доставя удоволствие :-)

 71. 71

  Здравей отново. Благодаря ти за експресния отговор.
  Имам една не много приятна новина, но нищо не можах да разбера от тая категория ;-( Искам някаква диета за това, с което да се храня, а там не можах да открия нещо такова или по-накратко казано искам готова диета. ;-)

 72. 72

  Здаравей Поли случайно поднах на тжоя сайт и видях тези упражнения ….Бих искала да те попитам или по скоро да м,и препоръчаш упражнение за по-слаби крака ….:):)

 73. 73

  Не очаквай от мен готова диета. И без това смятам ,че временната диетате губене на време.
  Ще трябва да отделиш малко повече време, за да се информираш (подозирам, че категорията за храната ти се е видяла много за четене :-) )и да си установиш свой хранителен режим, който да не те измъчва и да ти тежи, за да можеш да го спазваш от тук нататък, а не за определен срок.
  И пак напомням - помисли за спорт :-)

 74. 74

  @Манолита: кардио тренировки, най-вече :-)
  Има и упражнения, разбира се. Имам ги показани в различни статии, скоро ще имам и статия с упражнения, специално за краката.

 75. 75

  Zdravei Poli. Ne sum naqsno kakvo oznachava kardio trenirovkata :) Bi li mi obesnila :) Mersii :P

 76. 76

  Виж в една от следващите статии за стегнат корем - тя е специално за кардио тренировките

 77. 77

  Zdrasti Poli pak sum az. Znchi ne sum debela visoka sum 1.70 i teja 55/56 max, V tqlo sum dobre no problema mi e stomaxa i nai veche dolnata chast i palaskite. Pochnax da pravq tvoite yprajneniq i se yseshta naprejenie i to golqmo.No misulta mi e da mi kajesh koe tochno e za dolnata chast na stomaxa i za palaskite. Mersi mnogo :)

 78. 78

  zdrasti poli iskam da te pitam za nqkoq dieta koqto e vuzmojno da se spazva i v u4ili6te . misulta mi e obilna sakuska malko obqd i malko ve4eriq. su6to ne da se spazva 3 ili 4 dni a 2 3 meseca

 79. 79

  uprajneniqta sa SUPER!

 80. 80

  @Mishel: за долната част на корема (стомахът е вътрешен орган не мускул) са най-вече упражненеията от серия II, но аз ти препоръчвам да правиш всички упражнения, а не само една част от тях. Колкото до паласките, можеш да видиштук: Да стопим досадните паласки

  @viki: не обичам диетите, дори да са за по-дълъг период. А ако си още ученичка, още по-малко трябва да спазваш такава. Помисли за постоянен режим на хранене, базиран на 5 - 6 хранения на ден по малко. Яж различна и разнообразна храна, внимавай с количествата, не оставай гладна и бъди активна. Това е достатъчно, за да бъдеш във форма.

 81. 81

  poli normalno li e da teja 48 kg i da sum na 13 godini? pitam te su6to dali moje az da sum dosto po-slaba nagledno ot 1 priqtelka a da tejim naravno

 82. 82

  Теглото и възрастта нямат пряка зависимост помежду си. Теглото се определя от структурата на костната система, масата на мускулите и вътрешните отргани.
  А сега за сравнението с приятелката ти. Разликата може да идва от ръста - едната да е по-висока от другата. Дори и да сте на един ръст, е възможно при едни и същи килограми, едната да изглежда по-слаба най-общо по 2 причини: 1) има по-лека костна структура; 2) спортува активно - стегнатите мускули тежат повече, а заемат по-малко пространство в сравнение с мазнините по тялото.

 83. 83

  zdravei poli.poneje tazi godina imam bal,bih iskala da si stopq korem4eto.vsi4ko sum probvala no ne stava.kak nai-burzo da stane moje da go mahna???

 84. 84

  Интересно какво значи, че си опитала всичко?
  Бързо няма да стане. Но така или иначе до баловете има достатъчно време.
  Рецептата е: хранителен режим + упражнения за корем + кардио тренировка.
  Прегледай категория Проблемни зони: корем и ако имаш конкретни въпроси - насреща съм.

 85. 85

  zdravei Poli karaneto na veloegrometyr 6te pomogne li za krakata ????vij da te popitam za striite ….imam striii ot vare6nata 4ast na krakata mn e grozno …kak moga da se premahnat?

 86. 86

  В какъв смисъл да помогне за краката? Ако имаш предвид да ги стегне - да, със сигурност.
  За стриите помагат и то в определена степен масажи и определени мазила. Вече появили се, трудно изчезват напълно. Можеш да се предпазиш от нови като избягваш рязката промяна в теглото, хидратираш редовно и постоянно кожата си (има хидратираши лосиони за тяло).

 87. 87

  Поли здравейте!

  Аз съм на 34 г. и родих 2 деца с 2 секцио и то през 2 год. Сега свалих 12 кг. но имам корем като бременна в 5 мес. и излишни още около 7 кг. , натрупани на бедра и корем и дупето. Осмелявам се да Ви пиша предвид това , че имате доста познания. Бихте ли ми казали как да започна с какво и колко продължително за да прибeра корема , отслабна и да се стегна на краката - месото ми мърда ! Можете да ми пишете на мейла или на скайп! У дома имаме велоергометър купен за тази цел , но не съм го карала още!
  Ами ще чакам да ми пишете, за да не правя ненужни неща и само да си мисля , че правя нещо. Все още гледам малкия на 1,6 г.

 88. 88

  какво е корпусът ?

 89. 89

  @Диди. Най-важното е да не се отчайваш, да бъдеш постоянна и търпелива.
  Щом имаш велоергометър започни с него. Разгледай категорията кардио - там има идеи за няколко тренировки, които могат да ти бъдат полезни. Освен това в категория Проблемни зони: корем има показани упражнения за корем. Тренирайте поне 3 - 4 пъти седмично, правете и кардио тренировки и упражнения за отделни мускулни групи. Почетете малко повече ако ще се занимавате сама у дома. Тук можете да намерите много полезна информация. След това ще можем да поговорим по-конкретно, да ви бъда по-полезна със съвети. Отворена съм за дискусии. Добре е да го правим тук, за да можем да помогнем на повече хора.

  @Вили: корпусът е горната част на тялото, без седалището и краката.

 90. 90

  zdr Poli …. ot v4era zaponah kardio uprajneniqta vav fitnesa ….. polsu6ah tvoq savet …. mn e zabavno i priqtno da sportuva6 ….:):) mersi mnogo :)):

 91. 91

  Поли благодаря!
  Сега тр да почета после пак ще пиша!
  Диди

 92. 92

  zdravei Poli.az sam na 19 godini i mi predstoi bal.visoka sam 172 sm i teja 55 kg.vsi4ki kazvat 4e sam perfektna.i az se haresvam,samo 4e s drehi.sable4a li se po banski i mi izlizat na qve palaskite,korem4eto i gadniq celulit.ot nqkolko dena zapo4nah da pravq nqkoi ot uprajneniqta ti za korem i palaski i mejduvremenno kogato imam vreme se ka4vam na krostrenajora mi.sa6to taka sprqh da qm hlqb i ograni4ih sladkoto.mislq 4e ako prodaljavam v sa6tiq duh do bala 6te sam super…s isklu4enie na celulita…nqmam osobeno mnogo,no vse pak e sme6no.molq te kaji mi na4in da se ottarva ot nego.mersi mnogo :)

 93. 93

  Много добре си се насочила. За съжаление що се отнася до целулита, когато вече го има, трябва да постоянно да полагаш грижи. Има най-различни методи и всички те имат резултат, когато се правят постоянно и редовно. Можеш да видиш малко повче по въпроса тук: http://www.letsgym.com/2008/03/17/cellulite/

 94. 94

  mersi za pomo6ta :) stiskaite palci za bala da sam v perfektna forma :)

 95. 95

  abe hora moe li da popitam na4i sega shte pravq nqkakva dieta i sam bez hlqb mn malko rujen i plodove i zelen4uci :D

 96. 96

  ami zna4i ot dnes zapo4nah da se ograni4avam,sprqh hlqba i sladkoto,qm soleti i 1-2 aktivii na den.Az sum na 21god.169/59kg ob6to vzeto se haresvam,no iskam da mahna korem4eto i palaskite,ta vaprosa mi e kolko vreme gore dolu trqbva da pravq tezi uprajneniq,za da ima nqkakuv rezultat.Ina4e minalata god.hodih vseki den bez nedelq na zala blizo 5 meseca,no ne postignah jelaniq rezultat

 97. 97

  Времето, което отнема при всеки е различно. Зависи от много неща, ако си редовна, ако съчетаваш с някакво кардио, ако се храниш разумно и умерено, първите резултати би трябвало да се появят сле месец - месец и половина.

  Но, забрави за солетите и това, което трудно може да се нарече мляко. Храненето е много важно! То ти осигурява не само енергия, но и здраве и затова към него трябва да се отнасяме много отговорно и внимателно. Това, което ти ядеш дори не е храна. Яж често (5 - 6 пъти на ден)по малко количество качествена и разнообразна храна, спортувай редовно и умерено и ще видиш, че резултатите няма да закъснеят.

 98. 98

  mnogo ti blagodarq mila z saveta:)6te nablegna pove4e na plodovete i zelen4ucite i 6te buda mnogo striktna v praveneto na tvoite uprajneniq,tui kato sum studentka i naistina nqmam vreme za fitnes.

 99. 99

  Zdr. Poli. Az sym ot plovdiv i iskam da te popitam kade se namira to4no tozi klub i kak vyrvqt cenite gore-dolu. Za sega sym ambicirana, ama 4esto se slu4va kato re6a da treniram i sled 2 dena zabravqm syvsem za trenirovkite. Na skoro rodih i sym ka4ila dosta kilca i se pritesnqvam mnogo ot tova.

 100. 100

  Студио М са немаира на гърба на кино Фламинго (входът на читалишето). Цената на 1 посещение е 4 лв, картата за 8 посещения струва 28 лв. Заповядай, ще се радвам да тренираме заедно.

 101. 101

  Здравейте Поли,

  Имах проблем с килограмите. Консултирах се с диетолог и вече има резултати. Проблема ми е със стягането на тялото, тъй като имам дискова херния и от елементарно ходене имам болки в кръста. Има ли упражнения за стягане на корем и крака, които да мога да правя? Пробвах с коремни преси, но кръста ме боли ужасно.
  Предварително благодаря!

 102. 102

  Има разбира се. Може би ще покажа такива.
  Опитай с Пилатес, но внимателно. Опитай и упражнения със швейцарска (фитнес) топка.

 103. 103

  Много благодаря за съветите. Ще поогледам в интернет да намеря нещо такова.

 104. 104

  Поли здравей ! въпросът ми е следния - тъй като преди време тренирах сериозно имах добра коремна преса , но напоследък ми се наложи да прекъсна със спорта поради лични причини и следователно напълнях пресата ми се покри с лек слой мазнинки има ли начин чрез упражненията които предлагаш да и повлиая добре без да правя кардио поради здравословни причини а и съм доста слаба проблемната ми зона е само корема и паласките и не искам да отслабвам цялостно ? благодаря !

 105. 105

  Zdravei , Poli : ) Na 15 goini sum 174 visoka normalno li e da teja 60 kg ? :( Pravq uprajneniqta za korem vseki den i efekta e ogromen .. Mersi predvaritelno !

 106. 106

  Zdravei Poli vsi4ki upajneniq sa strahotni no imam problem s vatre6nata 4ast na bedrata.Nadqvam se da moje6 da mi prepora4a6 nqkoi uprajneniq za tqh.

 107. 107

  @Emi: Не знам дали е нормално - много зависи от структурата на тялото ти, от костната ти система, а не само от възрастта и височината ти. Ако се чувстваш добре в тялото си, ако си стегната и здрава, значи всичко е наред :-)

  @kisi: радвам се, че упражненията ти харесват. Разгледай в категорията Упражнения нагледно, сигурна съм, че ще откриеш такива за вътрешната страна на бедрата.

 108. 108

  Здравей Поли, на 40г.съм,170см.,57кг.Проблемната ми зона,както и на много жени са корема и паласките.От 1,5 месеца 6 дни седмично правя упражнения за всички групи мускули плюс кардио-един ден интервални спринтове-15мин.,един бягане-30мин./умерено темпо/,един скачане на въже-10мин.Принципно се старая да се храня здравословно,ям всичко,често,но помалко/свинско-почти не/,сладко-много рядко и малко/главно черен шоколад/.Не надхвърлям повече от 1200кКал.на ден. Ефект от тренировките има,но по-скоро се изразява в стягане на тялото,от мазнините на корема и паласките са изчезнали само 2см.Въпросът ми към теб е:смяташ ли че програмата,която съм избала е ефективна и ако да защо имам чувството,че престанах да горя мазнини.Предварително благодаря!

 109. 109

  От прочетеното мога да кажа следното:
  - за месец и половина 2 см надолу си е много добър резултат;
  - тренировки 6 пъти седмично е много - намали на 4 -5 пъти с 2 дни почивка. Мускулите имат нужда от почивка и възстановяване;
  - 1200 ккал ми се виждат малко - при този тип тренировки можеш леко да ги увеличиш, за да не се забавя метаболизма ти.

  Иначе си разбрала най-важното - спорт + хранителен режим е вярната рецепта. Към нея добави и малко търпение :-)

 110. 110

  Поли,много ти благодаря за бързия отговор!Ще се опитам да увелича калориите,въпреки че и така се чувствам доста преситена.това,което ме притесняваше е че ям всичко,не мога да спазвам диети,но щом казваш че не е проблем ще продължавам в същия дух.А иначе спорта промени живота ми-чувствам се заредена и пълна с енергия.Радвам се,че има хора като теб.Ще информирам,когато постигна желаната фигура, за моята възраст може би малко по-бавно :)

 111. 111

  zdr Poli …. da te pitam ne6to pri braneto na tutun izrazhodvat li se kalorii???
  dobyr sport li e tova ??>

 112. 112

  zdravei Poli uprajneniqta sa starhotni na men mi pomagat no imam dva problema ediniqt mi e rucete imam ne6to kato izli6na koja i kogato gi murdam se tresat a drugiqt mi problem sa krakata imam mn natrupani maznini moje6 li dami praporu4a6 ne6to. blagodarq pradvaritelno.

 113. 113

  Здравей, Поли! Благодаря и аз за прекрасния, полезен и подробен сайт. На 25 години съм и от известно време забелязвам, че тялото ми много се променя. Допреди 5-6 години бях видимо много слабичка, никъде нищо не висеше, а сега не мога да се позная. Когато се премерих наскоро видях, че всъшност теглото ми не се е променило почти никак, но начинът, по който изглеждам, на същите килограми, няма връзка с това, което беше преди няколко години.

  Размерът на бедрата ми се увеличи, най-горе се тресат буквално като желе; коремът ми порасна отвратително много и се отпусна ужасно, долната част на ръцете, близо до мишниците, също се отпусна, а отскоро се загледах, че и под брадичката има отпускане и сякаш имам перманентна двойна гуша. предполагам, че това отпускане в някои зони се дължи най-вече на възрастта и на липсата на движение. За бедрата и корема виждам, че има писано на сайта. Но двойната гуша и ръцете около мишниците могат ли да се постегнат по някакъв начин с упражнения?
  Благодаря много!
  С най-добри пожелания,
  Мими

 114. 114

  Първо благодаря за добрите думи :-)

  Упражнения за ръце има в темите за тренировка с тежести, има няколко такива. За двойната гуша - решението е трениране на цялото тяло и смъкване на излишните килограми.
  Спорт, движение и разумно, здравословно хранене и всикчо ще е наред :-)

 115. 115

  Поли, благодаря много за бързия и мил отговор, страхотна си! :)
  Много ме амбицираш да се заема с някакъв вид физическа дейност. Що се отнася до храната, там вече си имам навици и винаги гледам да ям здравословно и разнообразно. Обикновено си приготвям сама нещата, защото така си правя всичко качествено и както на мен ми харесва. Дори предпочитам много повече домашно приготвена храна от ресторант, пък бил той и много добър.
  Това, което ми липсва, явно е движението. В момента дори и елементарна домакинска работа ме изморява, но предполагам, че ако почна малко по малко да се движа и да правя упражнения, това ще се промени. А с това, надявам се, и начинът, по който изглеждам :).
  Благодаря отново.

 116. 116

  здравейте, искам и аз да споделя моите тревоги, висока съм има няма 1.53 и съм 43кг и вупреки всичко имам едно ужасно коремче каквото и да правя тия мазнини немога да ги премахна, правя редновно упражнения и пак нестава. дайте ми някакъв съвет как да изчистя тия подкожни мазнини?

 117. 117

  Освен упражненията, обърни внимание на храненето си и на кардио тренировките. Като начало прегледай следващите части 2,3 и 4 за стегнат и плосък корем.

 118. 118

  zdr poli vyzmojno lie 4ovek da otslabne vidimo no da ne svalq kilogrami?

 119. 119

  Не само е възможно, но и много често се получава така.

 120. 120

  da za6toto pri men e taka po drehite vijdam no na kantara ne li4i :(

 121. 121

  Скъпа Поли,
  Искам само да споделя, че вече съм записана на фитнес и от десетина дена ходя три пъти седмично по около 2 часа (упражнения плюс кардио). Твоят сайт много ме вдъхнови да го направя, и сега се чувствам перфектно. Фитнес инструкторът ми направи индивидуална програма за корем, ръце, гръб и общ тонус (това си поисках).
  Двамата с приятеля ми се записахме заедно и тренировките ни носят голяма радост, тръгваме с ентусиазъм и се връщаме заредени с положителна енергия.
  Засега не виждам кой знае какви промени в тялото си, но предополагам, че е още рано. Но за мен е добре дори само заради това, че се чувствам много освежена.
  Заради корема ще прегледам пак темите за хранене, за да го комбинирам с упражненията. А и съм се зарекла да прочета абсолютно всички постинги, които си сложила, целия сайт от-до! :)
  Благодаря за вдъхновението! (Другият “виновник” е Мадона, на която съм голяма фенка, и която много ме надъхва с начина, по който изглежда).
  Поздрави,
  Мария

 122. 122

  Мими, не можеш да си представиш колко е важно всичко всичко това за мен!

 123. 123

  Zdravei,
  Iskam da te popitam za minimum kolko dni se postiga nqkakuv efekt

 124. 124

  При всеки е различно, но поне месец :-)

 125. 125

  zdr Poli az sam Mirela pr mi e imam edin vapros otnostno uprajneniqta ok 6te gi pravq no otnostno hranata vsi4ko li moje da se qde ? az imam problem s korema i iskam da go stegna malko

 126. 126

  Ами не, не се яде всичко. Предполагам се сещаш, че е добре да се избягват чипса, бонбоните, тестените и сладки неща и др. Почети малко повече и питай по-конкретни неща, за да мога да ти бъда полезна. Иначе този отговор ще стане по -дълъг от поне 3 статии в блога :-)

 127. 127

  Iskam da kaja o6te ne6to naskoro spodelih s priqtelka 4e pravq tezi uprajneniq i neiniqt komentar be6e sledniqt citiram ” Ama ti bez gardi li iska6 da ostane6 hubavo e uprajnenieto ( vdiga6 krakata nagore i stoi6 a ot krasta nagore trqbva da si nepodvijna ) ” za koeto mi stana mn sme6no no vse pak da popitam :) 6te 4akam otgovara ti mersi mn 4ao za sega :)

 128. 128

  Не разбрах много от въпроса ти, иначе бих ти отговорила. Дали не е възможно да ползваш кирилица?

 129. 129

  здравейте и от мен , за съжаление едва сега намерих този сайт , и мисля да започна да правя упражненията , виждам че има много хора на които са помогнали , от две седмици гладувам искам да сваля килограми по бързичко , ефектът не е много голям и вече се чудя какво да правя , моят въпрос е за колко време след започване на упражненията има ефект . благодаря предварително :)

 130. 130

  Здравей, Пламена.
  И добре дошла! :-)
  Упражненията имат ефект, но кога той ще настъпи зависи от толкова много неща, че е невъзможно да се даде конкретен отговор. До около месец би трябвало да се видят първите разлики.
  И в никакъв случай недей да гладуваш. Това е най-вредното, което можеш да направиш. И както сама виждаш - ефект никакъв. Почети малко повече в секция “за храната”.

 131. 131

  Здравей, Поли.
  Аз съм на 14 години, и съм към 65кг, висока съм 1.60.
  Имам голям отпуснат корем. :(
  И искам да сваля килограми и да имам стегнато и хубаво тяло до лятото :(
  Но незнам как ще стане. Моля те помогни ми.
  Ще правя упражнения за корем,но имам да свалям и от дупето,краката,ръцете.
  И нещо не мога да намеря тази секция “за храната” ще ми дадеш ли линк направо да цъкна, за да я разгледам. Мерси предварително. Ще съм ти СТРАШНО благодарна ако ми помогнеш.

 132. 132

  Здравей,Поли ^^
  Наистина уникални упражнения …коремчето ми не е стегнато и се надявам,че след като започна упражненията, това ще се промени.
  Също искам да те попитам колко пъти на ден да ги правя?И мога ли да ги съчетавам … примерно в понеделник да правя упражнения за корем,вторник за ханш,Сряда за талия и т.н и така всяка седмица като спазвам кои упражнения за понеделник,за сряда и прочие.
  Благодаря предварително ^^

 133. 133

  Упражненията се правят само 1 път на ден и то не всеки ден. Направи си програма от упражнения за всички мускулни групи и я прави през ден. Това е най-добрия вариант. Можеш и да редуваш мускулните групи, но и тогава ще трябва да имаш поне 1 - 2 дни почивка седмично.

 134. 134

  Аха .. много ти благодаря Пoли :]

 135. 135

  здравейте пак ви пише пламена :)
  искам да попитам , понеже си контузих кракът и в петък ще ме оперират ще има ли проблем да продължа да си правя упражненията

 136. 136

  По-добре попитай лекарите, които ще те оперират и ще те възстановяват след това.

 137. 137

  Здравей Поли,
  попаднах случайно на сайта и съм много доволна.Изключително ми е полезен и с лекота човек може да изпълнява упражненията ти стигада иска.
  Ето и моя проблем:
  Аз винаги съм поддържала 56 килограма ,не съм се ограничавала в яденето и не съм спортувала толкова активно.Но от 6 месеца съм си в къщи не работя и се застоях,което съответно ми се отрази на килограмите - качих 4 килограма(висока съм 172) -позакръглих се:).Отрази ми се най-вече на корема- отпусна се и ми се появиха паласките или т.н “любовни дръжки”.Имам молба към теб, да ми предложиш комплекс от упражнения за коригиране на тези области(корем и талия-паласките)
  Съответно трябва ли да се ограничавам в храната (диета някаква)и ще ми препоръчаш ли нещо.
  Предварително ти благодаря!

 138. 138

  Здравей и от мен :-)
  Веднага помагам с упражнения за паласките: Да стопим досадните паласки

  Но за храната сама ще трябва да почетеш. Или ако си в Пловдив да се присъединиш към нас за лекцията

 139. 139

  Благодаря ти за отговора!
  Аз тези упражнения си ги харесах и смятам да започна,но те ще повлияят ли за стягането и на отпуснатия корем? Ако не как да комбинирам с други за корема?

 140. 140

  Разбира се ,че ще повлияят, но все пак можеш да ги комбинираш с други за корем - без значени кои от упражненията ще правиш първо. Направи кратка почивка между двете програми и можеш да ги правиш в един и същи ден. Не забравяй на следващия да почиваш.

 141. 141

  Здравeй Поли!Сигурно ти е омръзнало вече от такива като мен,но имам нужда от помощ.Отчаяла съм се вече.Сега съм на 16.Имам си още детските мазнинки по корема.Преди 2 години много се бях амбицирала и свалих доста,но не достатъчно.В момента имам около 4 пръста мазнини.Четох статията за храните поддържащи плосък корем,правя упражненията за паласките вече втори ден,след 1 седмица се записвам на аеробика (2 пъти в седмицата),дори ще си отделя един ден за тичане.Ако съм на прав път,според теб за колко време бих могла да сваля тези мазнинки около кръста.Много съм се отчаяла вече.Моля те помогни ми! :(

 142. 142

  Хайде де, на 16 години ще се отчайваш!
  Не мога да ти кажа след колко врем ще имаш резултат, защото при всеки той идва различно. По-важното е, обаче резултатите да са трайни :-)

  На прав път си, продължавай в същия дух. Успех!

 143. 143

  Такаааа- тренирам от 4-5 години- не е кой знае какво- велоергомерър, бягане, фитнес топка, гирички, и дъска за коремни преси с наклон имам. Тренирам всеки ден на нея с максималния наклон + упражненията с топката, които правя от скоро. Инъче на дъската правя минимум 8 серии по 15 повторения в последните 2 години. Не ям “боклуци”, старая се да се храня здаравословно. Имам преса на корема, но само 8 плочки, а трябва да са 10 нали??? Просто долната част под пъпа не иска и не иска да се оформи- там има и малко мазнинка, а не съм дебела- 165см- 50кг. Чувала съм, че на жените там им се трупат мазнини и по ханжа зареди матката. До лятото ми се иска и под пъпа да имам преса, но не знам вече какви упражнения да правя за това. Правя упражнения на дъската и за долна част като си вдигам не тялото, а краката и пак не става и не става….

 144. 144

  Не знам какво да ти отговоря. Само еидн съвет - сменяй упражненията, не прави един и същи, защото тялото свиква и ефектът им се губи.

 145. 145

  Здравей Поли!Моят проблем е следния-по принцип съм слаба,но имам корем и паласки.От скоро правя упражненията на Синди Крауфорд,но тази вечер разгледах и твоите и мисля от утре да почна и тях.Въпросът ми е-за колко време ще мога да стегна корема и да махна паласките/ако изобщо е възможно:(/ и по колко минути на ден трябва да тренирам,защото след 20-та вече се чувствам много уморена.Благодаря предварително

 146. 146

  Поли,за пръв път влизам в този сайт и сам очарована от теб,страхотна си.Аз винаги съм обичала спорта,преди време ходех на фитнес,не бях слаба,но бях стегната.Сега обаче родих и тялото ми е в много лошо състояние.Но нямам воля да се захвана да отслабна.Моля те кажи ми какво да правя с корема ми,понеже родих голямо бебе,имах огромен корем и сега така увисна че не мога да го гледам.

 147. 147

  @Евелина: според мен остави упражненията на Синди Крауфорд (подозирам, че и тя самата вече не ги прави), захвани се с по-съвременни методи за стягане. Не мога да ти кажа кога ще имаш ефект - при всеки е строго индивидуално. Не се притеснявай - започни с 20 мин., но постепенно увеличавай времето за тренировка - до поне 40 - 45 мин заедно със загрявката и разтягането накрая. Тренирай през ден, поне 3 - 4 пъти седмично. Успех от мен.

  @Мария: няма как да стане без да положиш усилия. Захващай се сериозно или въобще не се захващай. Виж цялата категория Проблемни зони: корем, както и Проблемни зони:талия. Мисля, че там ще намериш отговорите, които търсиш.

 148. 148

  Поли,всичко което правиш е страхотно,но няма ли вариант упражненията ти да са под формата видео клипчета,за начинаещи може би ще е по-лесно да схванат всяка подробност от действието на движенията,когато се включи и обяснение…. .Аз се занимавам от 3-4 год. със спорт и за мене са пределно ясни как се изпълняват,но например имам приятелки ,които тепърва започват с това и им е много трудно да асемилират дадено упражнение поднесено във разказвателен стил със снимки.А за да има ефект една тренировка,тя трябва да се изпълнява наистина правилно.

 149. 149

  Да, има , даже имам няколко такива публикувани. Предвиждам видеата с упражнения да стават все повече :-)

 150. 150

  :) tozi sait e mnogo hubav..no az ot 3 meseca pravq uprajneniq za korem i ne vijdam razlika..pravq po 200-250 koremni presi na den i ne sum propuskala ..trqbva li da gi uveli4a za da ima promqna :S

 151. 151

  Хехе и аз преди правех като замаяна по 40 минути на ден и нищо не ставаше. Но от както си купих дъска с наклон се получиха нещата, но Поли ще каже все пак аз не съм специалист

 152. 152

  az ne namiram mnogo golqma razlika kogato e s naklon i kogato ne e s naklon..use6tam pove4e stqgane kogato e bez ..no i az ne sam specialist ;d

  zabravih da kaja 4e az ne pravq ot obiknovenite presi amii ot tezi koito sa s kraka

 153. 153

  Стига бе мен много повече ме хващат тези с краката особено долната част на корема…

 154. 154

  az to4no dolnata 4ast na korema iskam da stegna no..ot 3 meseca gi prave a razlikata e mnogo malka

 155. 155

  Нали, аз от 2 години ги правя на дъската на максималния наклон и пак нямам преса под пъпа само горе имам 8 плочки, а тези двете отдолу не искат и не искат да се покажат. Не е честно, на мъжете доста по-лесно им се получават нещата. А и Поли ми препоръча да сменям вида на коремните преси, страничните мускули ми се очертаха, но не и плочките. А и аз съм на постоянен хранителен режим- вече не помня какъв вкус имаха колата и сладоледа…:-)

 156. 156

  az se opitvam da se hranq zdravoslovno..ne qm sladko i mazni hrani.ina4e se opitvam da napravq plo4ki ,no samo v gornata 4ast mi se stqga korema ,a nqmam plo4ki..predi godina praveh ot obiknovenite koremni presi gore dolu 6 meseca i pak ne vidqh razlika sega po4nah ot tezi s kraka i mislq 4e sa po efikasni ot drugite..

 157. 157

  За да се очертаят коремните мускули - тоест, за да имате плочки, трябва да се изчистят оподкожните мазнинки. Това става с коремни упражнения, добър хранителен режим и кардио тренировки. Неслучайно статиите са не само с упражнения. Имайте предвид, че при жените това не само става по-трудно, но може и да бъде опасно - прекалено малко мазнини в тялото (под 11 %) водят до хормонални нарушения. За изчистването на мазнините при жените пречи женския полов хормон естроген.

 158. 158

  Знаех си аз че няма да ми излязат плочките, но ще продължавам да си се потя :-)
  А някой може ли да препоръча добър диетолог от Варна, да отида да ми направи хранителен режим, който е здравословен и пълноценен?
  И как се измерват телесните мазнини?

 159. 159

  Най-точният метод е със защипване с калипер.

 160. 160

  Zdr.Imam problem s korema i palaskite.Po prinsip sam slaba no imam korem i vzeh da tarsia uprajneniq.Tvoite mi dopadnaha nai mnogo i gi pochvam vednaga.Mnogo se nadqvam da imat rezultat mnogoo

 161. 161

  Здравейте.Имам един въпрос.На диета съм по точковия начин.Искам да си оформя тялото.ОТ скоро и бягам.Искам да попитам за ябълките изопщо за плодовете.по тая диета са много точки,а вие казвате ,че може да се хапват.Просто така се обърках,чеееее.Чували ли сте за тази диета ТОЧКОВА. и какво ще кажете.ПОЗДРАВИ

 162. 162

  Toni,стискам ти палци упражненията да п”проработят” при теб. Внимавай как се храниш и бъди като цяло активна - няма начин да нямаш успех.

  Петя,въпросът с плодовете е малко объркващ, права си. Не бива да ги изключваш от менюто си, защото са доста полезни. Но и не бива да прекаляваш с тях, защото съдържат доста захар, нищо, че е плодова :-) Не яж повече от 2 плода на ден и всичко ще е наред.
  И понеже ме попита, ще ти отговоря - против съм не конкретно тази диета, а срещу всички, които имат крайна дата. Хранителният режим е добър, когато може да се прилага цял живот.

 163. 163

  Здрасти Поли!
  Аз сям майка ,чието бебе вече е на 4 месеца.За съжеление доста качих-30кг,от които съм свалила само 10.Кърмя и няма как да съм на диета.Имам огромен корем-просто защото съм дебела.Сега ще започна с упражненията ти за един месец и ще споделя нататъка какъв е ефекта.Дано помогнат,че ще полудея-като слон съм.Висока съм 170 и съм 80 кг.Преди това бях 58, но докато кърмя ще ходя като слон балон.

 164. 164

  Наистина няма как да си на диета, докато кърмиш. Но не забравяй, че има огромно значение какво ядеш. Пълнеенето по време на кърмене се дължи на лошо и прекомерно хранене и никаква активност. Дори и да имаш по-изявен апетит, храни се здравословно, движи се, пий много течности и кърменето само ще ти помогне да си във форма. Успех!

 165. 165

  Ще споделя,че извесно време, 2-3 седмици бях на Пиер Дюкян -олекотен режим за кърмачки-свалих го от френският сайт.Не свалих нищо,а преди това на диета на Доц.Байкова.Пак не мръднах.Сега си ям и все така 80 кг си седя.Просто реших,че така и така не слабея поне да не стоя гладна.Решила съм да кърмя до края на 6-ти месец на детето и почвам Дюкян и Линдакса/Редуктил/.Мисля,че ще станат нещата така.Благодаря ти ,че така бързо ми отговори!!!Поне се чувствам по-добре,че мога да споделя с някого!!!

 166. 166

  Здравей Поли,
  Много се радвам, че открих сайт, на който мога да се консултирам за килограмите и упражненията, спокойно и да знам, че със сгурност ще получа отговор! Браво на теб ! Аз съм момиче на 15 години и тежа, може би, към 65-68кг. Не съм сигурна, тъй като кантарът ми не е верен :)). Правя всеки ден по 100 коремни преси, които представляват дигане със свиване от корема с опъване на краката и ръцете на тила. Заедно с тях правя по 20 бройки на крак, които представляват: лежи се настрани и кракът се вдиа нагоре и за хората, които имат паласки се усеща как някак си се избутват :). Правя ги от около 6 месеца вече, но има и дни, в които пропускам.Има и дни в които ходя на домашния степер и се натоварвам повече. Резултатът не е чак толкова добър. Смисъл малко съм поотслабнала, но определено не достатъчно. Опитвам се да се ограничавам от сладки храни, хляб, безалкохолни напитки, но все пак пубертетът и хормоните се отразяват. Пък и по наследство съм малко по пъничка. Мислиш ли, че ако продължа с този мой режим,който съм си създала, би ми донесъл жеаните резултати в бъдеще време? И не казвам в скоро време е поне за още година ?

 167. 167

  Няма смисъл да правиш упражненията всеки ден - мускулите имат нужда от почивка и възстановяване. Прави упражненията през ден заедно със степера. Ако искаш всеки ден да тренираш, редувай упражнения в единия от дните, а следващия прави степер. Не трябва да правиш едни и същи упражнения -тялото свиква и ефектът им намалява. Разгледай някои от статиите - има доста разнообразни упражнения.
  Не забравяй да загреяваш преди и разтягаш след тренировката (независимо дали са упражнения или кардио на степере).
  Пий много течности, яж редовно, но разумно и всикчо ще е наред.
  Успех

 168. 168

  Мерси Поли! Аз вече разгледах някой от статиите и си харесах упражнения , които ще изпробвам. Отново благодаря за съвета ! :)

 169. 169

  iskam da popitam nqkakfa dieta nujna li e ili prosto trqbwa da se ogranichim ot parjenite neshtaa chipsowetee i taka natatak…

 170. 170

  Не ти трябва специална диета. Ограничи т.нар.junk foods, пий много течности, храни се редовно и умерено. И се движи :-)

 171. 171

  Аз съм на 14 години. Не съм дебела, но съм натрупала малко мазнинки на някои места и имам нужда от малко отслабване и стягане. Висока съм 1.60 и тежа 54 кг. По принцип съм доста активна-тренирала съм баскетбол 5 години, сега тренирам хокей на лед. Имам доста мускули. Чувала съм, че повечето мускулна маса значи по-бързи резултати в отслабването. Вярно ли е? Другото ми питане е дали е правилно да ям само, когато съм гладна и докато се заситя?

  Както всички и аз те поздравявам за страхотния сайт! Статиите и мненията по тях наистина ми помогнаха да се реша да се взема в ръце. ;]]

 172. 172

  Здравей, Мими
  Вярно е, че тяло, което има по-голяма активната маса (мускули), хаби повече енергия с всяко движение в сравнение с тяло, което има по-ниско активно тегло. Така че в колкото по-добра форма си, толкова по-лесно ще сваляш тегло. Но това зависи и от храненето ти.
  Не съм съгласна, че трябва да ядеш само когато си гладна и докато се заситиш. Храненето е въпрос на нвик. Затова се опитай да си създадеш добри и здравословни начици.

 173. 173

  мерси ^.^ когато видя резултатите, ще пиша ;]]

 174. 174

  Здравейте , сайта ви е страхотен!Упражненията са невероятни … имам само един въпрос,може да са ви го задавали и преди .. искам да попитам за отслабване на корема и паласките , нужно ли е тези упражнения да се правят всеки ден за постигане на желания резултат?

 175. 175

  Да, права си - задавали са ми го, много пъти.
  Но аз няма да се уморя да отговарям - не трябва да се правят всеки ден. Защото мускулите свикват с едно и също натоварване и то спира да има ефект.
  През ден е добре. В другите дни можеш да правиш кардио.
  Успех!

 176. 176

  Zdravei Poli mnogo se radvam 4e popadam na tozi sait. Imam problenm kato pove4eto bg jeni. Sled razvod - stres i natrupani mnogo kilogrami. V momenta sam nad 45 g. i se 4uvstvam kato torba. no to4no sega jivota mi podnese iznenada. Vliubena sam. 10 godini ne e imalo nikoi v jivota mi. poli pomogni mi ako moje6. Bedrata mi sa uvisnali osobenno ot vatre6nata 4ast na krakata, a i ot dolu se 4uvstvam bez nikakvi muskoli.abe kato kofa. Ima li nadejda za takiva kato men’

 177. 177

  Не ти трябва надежда, а здрава работа!
  Започни редовно да спортуваш - никога не е късно за това.
  Дори и да има първоначален труден период, сигурна съм, че когато спортът стане част от живота ти, ще се чувстваш по-млада, по енергична, с по-добро самочувствие! Движението не просто удължава живота, а добавя живот към годините!
  Успех от мен!

 178. 178

  Здравейте!
  На 21години съм, живея в чужбина и скоро попаднах на сайта - статиите с упражнения ми се струват невероятно полезни и добре подготвени/обяснени! От около 2 седмици започнах ежедневно да ги следвам. Правя около две трети от упражненията от статията (наистина ми е невъзможно да правя вичките) като редувам през ден част 1 с част 3. Старая се да хапвам поне по седем от десетте препоръчани храни и ограничих почти напълно тестените изделия и шоколада. Веднъж в седмицата ходя за по час и половина на катерене в зала. Целта ми е да се стегна и придобия форма за лятото (и не само разбира се) в тази толкова проблемна за мен зона - корема (доволна съм от останалата част от тялото си - тренирам мускулите на ръцете от доста време благодарение на катеренето, а краката ми са зоната, която най-малко се влияе от хранителния ми режим :))) Можете ли да ми подскажете дали съм избрала правилната стратегия за най-хубави и бързи резултати в областта на корема…?

 179. 179

  Здравей, В.
  Мисля, че стратегията ти е добра. Браво за катеренето!
  И аз започнах да катеря, но само по скали - невероятно е!
  Това, което можеш да включиш в спортната си програма е кардио тренировка в дните, в които не правиш коремни упражнения.
  Успех!

 180. 180

  Упражненията Ви са чудесни ! Вече виждам резултат по отношение на коремните мускули! Но мисля че проблемът е че имам известно количество натрупани мазнини, които изглежда остават “отгоре” върху мускулите… Моля кажете ми възможно ли е това и как да го променя - все пак съм млада, за да се отпускам толкова :)
  А относно катеренето на скали - това е чудесно!
  И аз имам гоялмо желание да опитам - може би през лятото :)
  Мерси

 181. 181

  zdraveite! saita e chudesen uprajneniqta sigurno sa strahotni i skoro shte gi pochna poprincip sam mnogo aktivna i sportuvam no qm prekaleno mnogo qm vse si kazvam spri se no ne moga strannoto pri men e che krakata mi sa slabi i stegnati a korema e dosta otpusnat i pravq mnogo uprajneniq ta iskah da popitam dali mojete da mi preporachate nqkakav hranitelen rejim?? blagodarq predvaritelno :)

 182. 182

  Здравей Дани.
  Почети малко пове1е в сайта - имам статии за хранене, но моята специалност е спорта, затова никога не давам съвети за конкретни хранителни режими. Общите насоки са все едни и същи - махни боклуците от менюто си, храни се често, редовно, по малко, с качествена и по възможност прясна храна. Това + движение няма начин да не даде добри резултати.
  Успех!

 183. 183

  zdraveite! popadnah v tozi sait savsem sluchaino i mnogo mi haresa no iskam da popitam ako uprajneniqta se izpalnqvat redovno vseki den po 3 pati za kolko vreme shte postigna neobhodimite rezultatii , eee razbira se v kombinaciq s opredelen hranitelen rejim . Blagodarq predvaritelno

 184. 184

  от миналото лято започнах да тренирам усилено. Да тичам сутрин, правя по 200 коремнни преси на ден и много режимина хранене спазвам. Насякъде отслабнах по много освен на краката. Дай ми някакъв съвет, защото съвсем скоро заминавам на море. Страхотни упражнения за корем си дала и са много добре описани.

 185. 185

  Тези упражнения са наистина страхотни.Аз редовно ги правя и съм много доволна от резултата.:)

 186. 186

  не съм чела коментарите по горе,искам да питам какво трябва да ям за да отслабна в корема,упражненията си ги знам :) благодаря предварително.

 187. 187

  Задаваш твърде обширен въпрос, за да мога да дам конкретен и разумно кратък отговор, който да се вмести в коментар. Така че ще те посъветвам да прочетеш секция “За храната” плюс коментарите.
  Успех

 188. 188

  Слушай сега….Упражненията си са адски неясно написани!Незнам какво им харесва на тези дами,но нищо не разбрах за упражненията!!

 189. 189

  Снимките не помагат ли?

 190. 190

  Десетте най-добри храни за плосък корем никъде не ги видях къде са.. Ако може ми ги напиши, моля :) Относно упражнинията благодаря ти много, от утре започвам да ги тренирам :) А горе/долу за колко време ще видя резултат ?

 191. 191

  http://www.letsgym.com/2007/11/02/10-hrani-plosak-korem/

  След колко време зависи от много неща, повечето от които са в твой контрол. Дерзай и не бързай. Най-добрите резултати се постигат бавно и постепенно.
  Успех!

 192. 192

  Поли аз все още съмм малка но искам да те попитам как мога да стегна долната част на корема си за да имам плочки .. :]]

 193. 193

  Здравейте! Тези упражнения са страхотни, но колко време трябва да се спазват , за да има резултат? :)

 194. 194

  Здравей Поли, видях сега упражненията ти и ми хареса да ги почна. При мен корема и паласките са ми много проблемни. За упражненията - всичко е много добре описано и ти благодаря за труда който си положила, да ги направиш достъпни за всеки който иска да ги види. Имам само едно питане - с тези упражнения, по колко се правят. Смисъл, знам за хранителния режим и така нататък, мисълта ми дали всеки ден и по колко серии? Благодаря ти предварително за помощта

 195. 195

  На всяко упражнение е описано по колко се правят. Ако ти са малко посочените повторения, направи ги по 2-3 серии, като във всяка серии включи същите повторения.
  Упражненията не се правят всеки ден, ако върнеш малко нагоре коментарите, там със сигурност съм обяснила защо.

 196. 196

  Здравей,Поли бих искала да те попитам колко пъти седмично трябва да се извършват тези упражненя,и след колко време горе долу ще има видим резултат?А също така трябва ли да спазвам някаква определена диета?

 197. 197

  Препоръчвам ти да прочетеш коментарите по-горе. Ще намериш отговорите на тези въпроси :-)

 198. 198

  Az sam na 20 gogini i predi 3 meseca rodix vtoro bebche sa sekcio nikga ne sam imala plosak korem no i nikoga ne e bil tolkova golqm i otpusnat.Ta moqt vapros e s tezi uprajneniq shte mi se pribere li korema i dali otpusnatata i uvisnala koja shte se stegne.Blagodarq predvaritelno.

 199. 199

  iskam da popitam purvo tezi tri serii na vednuj li se pravqt? i za kolko vreme gore dolo shte ima efekt?

 200. 200

  @Хриси: Да, най-добре е да се правят наведнъж. Кога ще имаш ефект не знам - виж по-горните коментари.
  @Сони: коремът ти може да се прибере с помощта на тези упражнения, но само те не са достатъчни. Прочети цялата поредица за корема и действай :-)

 201. 201

  Здравейте!

  Понеже едно нещо не разбрах, как е правилно - в един ден да правим упражнение едновременно за корем и за паласки и кардио (например) и ако е така, това не е ли много натоварващо за тялото; или да правим примерно пон - натоварване на корем (един вид от дадените от Вас упражнения); вторник - упражнения за паласки, сряда - друг вид упражнения за корем, четвъртък - паласки и така :D

 202. 202

  По-добрата стратегия е да правиш в един ден упражненията и за корем и за паласки. МОжеш дори да добави такива за крака, ръце, гърди, дупе. А в друг ден да си направиш сериозно кардио. И не тренирай всеки ден - поне два дни седмично почивка.

 203. 203

  Здравей Поли,
  съвсем случайно попаднах в този сайт, та да си изкажа и моята болка.Проблема е следния: на 17 години съм , тежа 47-48-49кг всеки ден различно :D но се въртя около тези кг., това което не ми харесва,е че се чувствам много слабичка и искам да кача някое друго килограмче, ям буквално като свиня а файда както се казва ЙОК (пък и генетично рода е такъв) ! Явно ще трябва да прибегна към упражненията за да си срегна тялото и да добие малко форма по-точно краката, ии ако можеш да ми предложиш някои упражнения за стегнати(от-до) крака ще съм ти много благодарна ?! :)))

 204. 204

  Здравей, искам да те попитам след колко време ще има промяна или поне да ми се свие корема малко ?? , защото аз малко късно реших но трябва малко да си стегна корема ! ,,и по колко пъти трябва да правя упражненията “?? МЕРСИ :)) , ако успееш да ми помогнеш !!!!

 205. 205

  mnogo e dalgo

 206. 206

  Zdravei poli!!!!!hubavi oprajnenia.pravila sam gi okolo godina xodex na pilates i yoga obache koremcheto mi e ot vida deto e nisko i nese maxa prekarva mn vreme v fitnesa i nese maxa kak moga da go maxna :-(

 207. 207

  Помисли за храненето си. Долната част на коремната стена се работи най-трудно при жените.

 208. 208

  malko e prekaleno daite ne6to po kaso i po lesnoo

Добавяне на коментар


Ако искате да се абонирате без да изпращате коментар: